candid cam……………new singing star was born!!!

MY SECOND DAUGHTER SINGING SHOW…!!!!!!

kunyit berbunga…..?

Sesuatu yang tak pernah aku jumpa sebelum ni……………bunga kunyit. Jumpa pulak di pokok kunyit yang aku tanam sendiri…kat tanah sekengkeng kero sebelah parking kereta aku. Persoalannya…….normalkah kunyit berbunga? Boleh buat pelaris ni….

Sakit…?Semakin sakit ……………..luahan perasaan !!!!!!!

Dari pemerhatian sendiri, sangat ramai rakyat Malaysia yang sakit atau berpenyakit, di Kuala Lumpur khasnya. Setiap kali pergi ke HKL mesti orang yang menunggu giliran melimpah ruah….mungkinkah di setiap  hospital kerajaan sama sahaja situasinya…? Apakah sebabnya..?Mungkinkah rakyat Malaysia memang berpenyakit, atau semua penyakit mesti ke hospital/klinik? Tiadakah alternatif lain? Bukankah Malaysia kaya dengan herba…mengapa tidak dikembangkan menjadi salah satu alternatif… (more…)

cinta kenangan silam………..pohonan permainan zaman kecilan

Bila terjumpa semua pokok-pokok ni, teringat zaman kanak-kanak riang dulu…. pokok-pokok ni la dulu merupakan antara bahan permainan…semua ni aku terjumpa di tengah Bandaraya Kuala Lumpur. Yang paling tak patut…..kenangan klepet buah durian…………yang lain-lain, biar la ku simpan sebagai memori terindah zaman silam……

salam aidiladha di kotaraya

Kali ni, entah dah kali yang ke berapa aku & kami (aku:masa bujang, kami : masa dah kahwin) beraya haji di kota Kuala Lumpur ni. Selalunya raya haji kami tak balik kampung dan seingat aku sejak kawin ni baru sekali kami balik kampung. Tahun ni nampak gayanya surau kat rumah aku, Surau Apartmen Lumayan ni buat Solat Sunat Aidiladha untuk… (more…)

Kisah keistimewaan Makam Syeikh Abdullah bin Abdul Qahar….

Diceritakan bahawa kawasan pemakaman keluarga Syeikh Abdullah bin Abdul Qahar dulunya dipagar dengan menggunakan sejenis kayu iaitu kayu berlian secara berpangkah-pangkah. Kayu berlian merupakan sejenis kayu yang keras dan bermutu serta susah untuk diperolehi. Namun sekarang kayu yang menjadi pagar makam tersebut telah habis semuanya diambil oleh orang-orang kampung berhampiran dan sekarang dipagar dengan pagar konkrit berwarna putih. Makam Syeikh… (more…)

Protected: Keistimewaan Syeikh Abdullah bin Abdul Qahar…..mungkinkah sekadar mitos?

There is no excerpt because this is a protected post.

CINTA KENANGAN SILAM……………3.!!!

kuih-muih ni pulak aku jumpa kat pasar minggu di pekan di kampung aku..Kuala Berang.. Yang aku tau sejenis je, buoh gomok. Yang lain aku tak tau (aku tau makan je)..susah nak jumpa kuih ni semua..lebih-lebih kalau di Kuala Lumpur…haram nak jumpa.. Aku kalau balik kampung, wajib turun ke pekan, sebabnya nak cari kuih-muih tradisi takpun sayur-sayuran kampung yang jarang jumpa… (more…)

CINTA KENANGAN SILAM……………2.!!!

BURUNG YANG FAMOUS DI ZAMAN KANAK-KANAK. Sewah dan punai…… Dua spesies burung yang lama sangat aku tak jumpa…kat zoo mungkin ada kut..Sewah atau siwah (panggilan kat kampung aku)..ni sejenis burung pemangsa macam burung helang. Gambar sewah ni akuni aku snap kat ofis aku ari..masa dia bertenggek kat tingkat tandas di tingkat 29. Aku rasa teruja pasal lama sangat aku tak… (more…)

Protected: JEJAK LELUHUR THE SERIES……………..Mukadimah.

There is no excerpt because this is a protected post.