Category Archives: blog

Berbuka puasa di……

WILD RICE RESTAURANT, 9th FLOOR, BOULEVARD HOTEL, MIDVALLEY, KL…………..!!!!! Hari tu berbuka puasa tak berapa puas hati…masa beli juadah kat Pasar Ramadhan….jadi semalam berbuka agak mewah la di sebuah hotel..(dapat baucer free.kalau tak payah aku nak gi makan kat sini RM100++ tu satu kepala.)..So, dapat la aku cover balik ketidakpuashatian aku terhadap juadah yang dibeli di pasar Ramadhan hari tu…Dapat… (more…)

Yang lama atau yang baru….

Nothing to share…cuma nak comparekan antara sesuatu yang baru dengan yang lama…apa yang lama…apa yang baru…? Cuma juadah/lauk lama dengan juadah yang baru dan moden… Sejenis lauk orang dulu-dulu……kat Terengganu dinamakan dia PELARA..(gambar sebelum & selepas dimasak)..ada dah entri pasal pelara ni….ada kat sini : lauk orang dulu-dulu… Dan ni pulak sejenis buah yang boleh dijadikan juadah berbuka…ramai orang la… (more…)

Membeli juadah di pasar Ramadhan…suatu catatan.

Hari orang tak nak masak, so aku just pergi beli je di satu Pasar Ramadhan yang tak berapa jauh dari rumah….Kesimpulan yang dapat aku adalah seperti di bawah…. 1.Nasi dagang lauk ikan tongkol/ikan aye – kuoh cair lole kata org Kelantan, tak memuaskan sungguh. 2.Nasi kerabu lauk gulai daging – nasi kerabu biase je, gulai daging tu kira ok la,… (more…)

BERSIH 2.0….kenapa tidak diwajarkan..?

Semalam, hari dan mungkin sampai esok, mungkin sampai minggu depan cerita tentang BERSIH 2.0 akan diperkatakan lagi. Mungkin sehingga timbul isu baru la cerita tentang BERSIH 2.0 kan sepi. Tapi di sini tak nak la saya ulas & tulis komen ke berkenaan BERSIH ni pasal dah banyak sangat yg tertulis di internet. Cuma saya nak buat sikit cadangan la berkenaan… (more…)

Ziarah lagi makam tua di Kuala Lumpur

Tengah hari tadi, waktu rehat aku mengambil kesempatan menziarahi makam tua, Harun Ar-Rasyid di Sentul. Aku tepekkan gambarnya kat bawah ni.. Masa ziarah tu aku ada sembang dengan sorang brader kat situ, mungkin penjaga makam atau keluarganya kut. Dia banyak meluahkan tentang ketidakpuashatian beliau mengenai beberapa agensi kerajaan. Nanti aku sambung lagi…..kat sini jugak…

kuat betul promosi 1 Malaysia….sampai kat seluar kecik pun ada…!!

Betul-betul punye kempen 1 Malaysia ni….sampai buat seluar kecik 1 Malaysia la pulak… Sanggupkah anda memakainya….?? Sendiri fikir la…

Fiesta Memancing di Taman Tasik Permaisuri anjuran Utusan Karya, 26 Jun 2011

Sekarang (semasa entry ini sedang ditulis..)..sedang berlangsung Fiesta Memancing anjuran Utusan Karya di Taman Tasik Permaisuri yang menawarkan hadiah wang tunai RM 10,000.00 untuk Johan, RM 5,000.00 (Naib Johan) dan RM 3,000.00 (Ketiga)..Pertandingan ni akan berakhir pada jam 1.00 tengahari (lebihkurang 15 minit lagi pada waktu artikel ni ditulis..)..Oleh sebab lokasi ni cuma di sebelah rumah aku je, sesambil pergi… (more…)

konvokesyen di usia dewasa……

202…!! Tingginya…………….

Hari tu (Selasa;7/6/2011) aku kena tekanan darah tinggi….bukan tinggi sikit-sikit….bapok punya tinggi….202/140 kalau tak salah aku tengok…gila punya tinggi sedangkan paras normal cuma bawah 130/90….Hari tu, pukul 5 pagi aku bangun buang air besar lepas tu aku sakit perut. Gila babi punya sakit perut…berguling-guling…lepas tu pukul 8pagi gi ke Hospital Kuala Lumpur…Sekali check tekanan darah punya la tinggi….terus la check… (more…)

Pemerhatian (atau boleh ke aku katakan kajian) selama 15 minit di bawah flyover & di atas bulatan Kg Pandan di waktu hujan lebat yg menyebabkan aku tersangkut…

Pagi tadi masa on the way nak gi opis di hari terakhir aku di Jabatan Pengurusan Perumahan, hujan turun dengan lebat jadi aku tersangkut la kat bwh flyover (aku redah gak psl hari last je, kalau tak takdenye aku nak redah hujan ) kat atas roundabout Kampung Pandan..Jadi sesambil nak menunggu hujan reda & menghilangkan boring, aku pun cuba buat… (more…)