Category Archives: blog

artikel dari internet……untuk renungan…!!!

dalam duk menghilangkan boring…just surfing internet, jelajah punya jelajah terjumpa la satu artikel kat www.dinar-mas.com…so kalau nak tau lebih lanjut baca sendiri…tapi panjang bebenor la artikelnya….oleh sebab tu aku tak kopi n paste la…just aku tepek la linknya….tengok, baca, hayati dan fikir-fikirkanlah sendiri… ni dia linknya: Surah Al-Baqarah (ayat 278-281)= merupakan wahyu terakhir yang diturunkan &Misi Gereja Vatican Menghidupkan Sistem… (more…)

email dari Perdana Menteri Malaysia, Datuk Seri Najib Tun Razak…..betul ke ni, atau email spam?

Hari tu aku dapat satu email yang agak mengejutkan…email dari Perdana Menteri Malaysia…betul ke ni..? kat bawah tu aku tempekkan screen shotnya….tapi nampak macam email spam je …tapi yang peliknya tak masuk kat spambox, dan aku tak pernah subscribe kat PM punya web ke, ape ke…tapi yang tak syoknye email ucapan Tahun Baru Cina (sejak bila aku tukar identiti ni…?)…Kalau… (more…)

addddddddduuuuhhhhhhhhhhhhh…..separuh lagi…!!

Bengang pun ada, frust pun ada…. Ada patut ka…aku dah habih cuti separuh gaji…..tapi gaji aku masih lagi diorang kira separuh…………..macam mana la diorang buat kerja…..dah la aku nak pakai duit banyak bulan ni……………..aduhhhhhhhhhhhhhhhhh…..diorang ni buat kerja ke tak ni…?  Time potong laju je…time nak bayar nak kita pulak kena bising…..macam s*allllllllll…………………..wargggggggggghhhhhhhhhhhhhhh…!!!!!!!!!!!!!

kek budget…!!!!birthday aku + anniversary aku & bini aku + birthday bini aku..

kek budget…..sebab combine untuk 3 sekali ; birthday aku, ulangtahun kawin aku & bini aku dn juga birthday bini aku. tarikhnya : aku ; 15 Janunari, kawin 18 Januari dan bini aku 27 Januari…nasib baik anak aku tak lahir bulan Januari jugak, kalau tak lagi budget…………..kek tu pun dapat diskaun lagi 50% beli kat King Confectionary pasal dapat kupon diskaun… (more…)

lauk orang dulu-dulu…………….pelara..!!!!!!!!!tau ke..?

Lauk ni aku buat sendiri tau..bermula dengan sembang dengan bini aku pasal lauk-pauk orang dulu kala..terkeluar la pasal lauk pelara ni..Oleh sebab aku & bini aku tak pernah buat, dua tiga hari lepas tu aku telefon mak aku kat kampung tanya dia macam mana nak buat pelara. Dia pun bagi tahu la macam mana nak buat pelara ni…Lama tu tunggu… (more…)

sanggupkah….anda? Mencuri di khalayak ramai, secara beramai-ramai..?

Sanggupkah anda..?  mencuri di khalayak ramai….secara beramai-ramai pulak tu..Patutkah ia dinamakan rezeki..? Sampai sanggup membahayakan diri sendiri…..Namun ramai yang sanggup..Bukan untuk menolong tuanpunya yang kemalangan..!!! Perhatikan gelagat mereka ini…..tergamakkah anda….MEMALUKANNN…..!!!!!!!!!! Bandingkan sikap ini dengan sikap orang asli di Gua Musang ini….Abus Nawi sumber dari Kosmo..

sanggupkah anda…….makan mee segera?

Sanggupkah anda………………….menjadikan mee segera sebagai hidangan utama anda? Setelah melihat gambar yang dilampirkan di sini… Khas untuk tatapan peminat mee segera………. TETAPI…..sedikit persoalan; -jika benar kandungan ni terdapat dalam mee segera, kenapa Kementerian Pengguna atau Kementerian Kesihatan boleh meluluskan penjualannya…? -jika benar kandungan ni terdapat dalam mee segera, kenapa tidak disekat penjualan dan pengedarannya oleh pihak yang berkenaan.. FIKIR-FIKIRKANLAH……………. LEPAS… (more…)

kuih yang biasa dijumpai di Terengganu tetapi tak mudah di tempat lain….

Gambar kuih ni aku jumpa kat Facebook Teganung, oleh sebab termasuk antara makanan favourite aku ….jadi aku tempekkan la kat sini….catatan lanjut aku tulis kat my one more blog; gonyohje…tapi tak pasti ada yang faham atau tidak…

kl car boot sale…..!!!!!!!!

Tadi masa on the way nak pergi pejabat ternampak la satu signboard yang agak menarik perhatian kat simpang ke Taman Tasik Titiwangsa. Sesuatu aku rasa agak baru kat sini…,,KL CAR BOOT SALE….Selalunya aku dengar car boot sale ni kat luar negara je, tak sangka pulak aku kat sini ada….rasanya ni masih baru lagi… So, sampai kat pejabat aku try la… (more…)

sanggupkah anda….??? namun ada yang sanggup melakukannya..!!

sanggupkah anda..?? memutuskan nyawa seorang insan yang masih bayi…!!! sanggupkah anda..?? membunuh darah daging anda sendiri….!!! sanggupkah anda…??mamembiarkan seorang bayi mati kelaparan, mati kelemasan, mati tenggelam, mati digonggong….!!! sanggupkah anda…??membiarkan darah daging anda mati kelaparan, mati kelemasan, mati tenggelam, mati digonggong….!!! sanggupkah anda….??mencampak bayi darah daging anda di tepi jalan, di dalam longkang, di tepi tong sampah, di tepi tangga,… (more…)