Category Archives: santai

Ziarah lagi makam tua di Kuala Lumpur

Tengah hari tadi, waktu rehat aku mengambil kesempatan menziarahi makam tua, Harun Ar-Rasyid di Sentul. Aku tepekkan gambarnya kat bawah ni.. Masa ziarah tu aku ada sembang dengan sorang brader kat situ, mungkin penjaga makam atau keluarganya kut. Dia banyak meluahkan tentang ketidakpuashatian beliau mengenai beberapa agensi kerajaan. Nanti aku sambung lagi…..kat sini jugak…

kuat betul promosi 1 Malaysia….sampai kat seluar kecik pun ada…!!

Betul-betul punye kempen 1 Malaysia ni….sampai buat seluar kecik 1 Malaysia la pulak… Sanggupkah anda memakainya….?? Sendiri fikir la…

Fiesta Memancing di Taman Tasik Permaisuri anjuran Utusan Karya, 26 Jun 2011

Sekarang (semasa entry ini sedang ditulis..)..sedang berlangsung Fiesta Memancing anjuran Utusan Karya di Taman Tasik Permaisuri yang menawarkan hadiah wang tunai RM 10,000.00 untuk Johan, RM 5,000.00 (Naib Johan) dan RM 3,000.00 (Ketiga)..Pertandingan ni akan berakhir pada jam 1.00 tengahari (lebihkurang 15 minit lagi pada waktu artikel ni ditulis..)..Oleh sebab lokasi ni cuma di sebelah rumah aku je, sesambil pergi… (more…)

Pemerhatian (atau boleh ke aku katakan kajian) selama 15 minit di bawah flyover & di atas bulatan Kg Pandan di waktu hujan lebat yg menyebabkan aku tersangkut…

Pagi tadi masa on the way nak gi opis di hari terakhir aku di Jabatan Pengurusan Perumahan, hujan turun dengan lebat jadi aku tersangkut la kat bwh flyover (aku redah gak psl hari last je, kalau tak takdenye aku nak redah hujan ) kat atas roundabout Kampung Pandan..Jadi sesambil nak menunggu hujan reda & menghilangkan boring, aku pun cuba buat… (more…)

hari terakhir di B***n P****n,Jabatan P****n Pe****n.

Hari ni walaupun hujan turun dengan leeeeebatnya, aku redah jugak nak pegi ofis……KENAPA…aku rajin sangat..? kalu biasanya mau aku berlengkor lagi kat rumah….NAMUN disebabkan hari ni adalah hari terakhir aku di Bahagian Penyenggaraan, Jabatan Perumahan yang bertempat di zon 3(kawasan Sentul) aku gagahkan jugak untuk datang jumpa kengkawan kat situ….walaupun terpaksa melanguk sekejap kat atas rounabout Kg Pandan, di bawah… (more…)

20-22 Mei 2011, konvokesyen PUO, konvoku di usia dewasa (tua…?) sesambil bersantai di Pantai Teluk Batik

Ari tu…(tarikhnya seperti tajuk di atas..)..di usia yang hampir separuh abad (tua dah aku..) berjaya jugak aku berkonvo (diploma je..)..Dengan meninggalkan anak bini selama lebihkurang setahun aku memerah otak yang berkarat, akhirnya berjaya dengan jayanya (dpt pingat lagi..)menamatkan pengajian di Politeknik Ungku Omar..tapi malas nak cerita banyak la rasanya…(nanti kalau aku rajin aku tepek gambar sijil & pingat tu..)… Sesambil… (more…)

Khas untuk golongan wanita..Sanggupkah anda….mempunyai p***dara sebesar ini?

Sedikit persoalan khas untuk golongan wanita.. Sanggupkah anda mempunyai payudara sebegini beeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeesar..? Adakah anda merasakannya caaaaaaaaaaantik….? Fikir-fikirkanlah sendiri…. Lihatlah sendiri ‘keanggunan’ payudara wanita ini… agaknya cup dia saiz berapa ni…? Kena special order ni… Sumber asal kat sini…………..BESORNYEEEEEEEE..!!!!

nasib bahasa ibunda….MELAYU…Sanggupkah anda membiarkannya pupus & hanya digunakan oleh makhluk halus..?

Itu hari, entah macam mana rasa nak beli paper Sinar Harian (rasanya tak sampai 5 kali beli paper ni)…sekali terjumpa la satu artikel yang agak menarik yang kat atas tu…. Mungkinkah suatu hari nanti betul sepertimana yang ditulis…bahasa Melayu akan pupus dan hanya akan digunakan oleh para bomoh dan juga hanya difahami oleh makhlus halus….Sedih rasanya jika suatu bahasa yang… (more…)

Kenapa Orang Melayu Makan Dengan Tangan ?

Terjumpa satu artikel yang menarik di satu portal berita, Selatan Online, tajuknya “Kenapa Orang Melayu Makan Dengan Tangan?”. So, aku copy & paste la kat bawah ni….. Setiap bangsa di dunia ini punya budaya tersendiri. Oleh sebab makan itu satu perkara yang wajib dalam hidup, cara makan juga merupakan satu budaya. Masing-masing bangsa ada budaya mereka tersendiri bagaimana mereka makan.… (more…)

santai di Sungai Besar & Sabak Bernam, Selangor

Hari tu, sambil memeriahkan majlis konvokesyen adik di Politeknik Sabak Bernam (Diploma Kejuruteraan Elektrik),aku & anak isteri turut mengambil kesempatan untuk bersantai & berjalan-jalan di Sungai Besar dan Sabak Bernam. Walaupun aku pernah sampai di sana tetapi disebabkan tempat tidurnya ditaja oleh seorang lagi adik aku, aku pergi jugak walaupun sebnarnya kat sana bukanlah menarik sangat untuk dikunjungi (mesti marah… (more…)