Tak usah pening-pening……jom Cherating..!!!!

nota lagi : dah laaaaaaaaama sangat tak update ‘personal site’ aku ni. sebenarnya sesi santai ni bulan September lepas sempena cuti sekolah bertempek sekali dengan cuti Hari Raya Haji yang lepas, ….malam ni pulak ye mari teringat pulop ke ‘ruang permainan alam maya’ ni semula…layan je la..

 

BERGULING BATING DI CHERATING

Standard biasa kalau bercuti….3 hari 2 malam semestinya…kali ni kami beralih tilam ke Tanjung Inn, Cherating ;  pulok…..nak bagi anak-anak (& mak bapaknye sekali la) main pantai hilangkan boring di hutan batu………….

tanjung inn

Papantanda Chalet

20160914_072108

Chalet khemah (?)

Suasana pantai yang landai dan sesuai untuk mandi-manda. Lokasi yang yang selamat dan menarik untuk riadah keluarga. Pantai yang agak bersih cuma ada masanya terdapat obor-obor dalam air. Hati-hati…

pantai cherating

20160915_073929Pantai Cherating

Di sini memang terdapat banyak chalet atau resort yang boleh disewa untuk bermalam. Antara chalet dan resort yang boleh didiami di Cherating.

20160915_070807

Ranting Beach Resort

cherating38

Resort yang menarik (lupa nak ambik namanya)

Antara aktiviti yang menarik boleh dilakukan di sini…….memancing, sukan air, berkayak, sudah semestinya mandi laut dan macam-macam lagi la……boleh fikir sendiri lah kalau dah sampai sini…………

20160914_080311

Jeti untuk memancing & melihat kelip-kelip

20160913_172645

Mandi-manda

20160914_075823

Berbasikal tua dalam kampung

cherating33

Berjalan-jalan tengok kampung

Aktiviti yang sesuai semasa ke Cherating terutamanya bagi ‘anak-anak kelahiran hutan batu’ untuk mengenali spesies hidupan terancam….kat KL tak do la…

20160915_122410

Melawat Pusat Konservasi Penyu

20160915_121940

Penyu dewasa & anak-anak penyu

p/s : dok abih agi ni…ngatuk doh…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>