Tag Archives: islam

Kisah keistimewaan Makam Syeikh Abdullah bin Abdul Qahar….

Diceritakan bahawa kawasan pemakaman keluarga Syeikh Abdullah bin Abdul Qahar dulunya dipagar dengan menggunakan sejenis kayu iaitu kayu berlian secara berpangkah-pangkah. Kayu berlian merupakan sejenis kayu yang keras dan bermutu serta susah untuk diperolehi. Namun sekarang kayu yang menjadi pagar makam tersebut telah habis semuanya diambil oleh orang-orang kampung berhampiran dan sekarang dipagar dengan pagar konkrit berwarna putih. Makam Syeikh… (more…)

Protected: Keistimewaan Syeikh Abdullah bin Abdul Qahar…..mungkinkah sekadar mitos?

There is no excerpt because this is a protected post.

Protected: JEJAK LELUHUR THE SERIES……………..Mukadimah.

There is no excerpt because this is a protected post.

Juga Khas untuk Wanita…Sanggupkah anda……… bermadu dengan 88 orang wanita lain?

Khas untuk para wanita sahaja.. Sanggupkah anda bermadu..? Bukan seorang, bukan dua orang….TETAPI 88 orang wanita lain…?Kalau sanggup…memang boleh respek gila, tabik spring lagi….. Tapi memang ada yang sanggup…..namun bukan di Malaysia tetapi di Nigeria…Seorang bomoh beristeri seramai 89 orang (dia ada pakai ilmu pengasih ke apa ni..). Katanya Islam….boleh ke..? Mungkin ajaran sesat ni…siap cakap terima wahyu dulu sebelum… (more…)

kegemilangan & kemasyhuran yang ditenggelam dan semakin dilupakan…!!

Semasa balik kampung untuk mengadakan kenduri aqiqah dan cukur jambul puteri bongsu aku tempoh hari (15-20 Mac 2011), aku mengambil kesempatan untuk menziarahi satu makam seorang tokoh yang dipercayai seorang wali atau pendakwah Islam dan juga seorang pemerintah sebuah kerajaan ataupun empayar Islam yang terkenal yang di kenali sebagai Kerajaan Temir dan juga digelar Dinasti Al-Kamil. Aku mencari makam tua… (more…)

artikel dari internet……untuk renungan…!!!

dalam duk menghilangkan boring…just surfing internet, jelajah punya jelajah terjumpa la satu artikel kat www.dinar-mas.com…so kalau nak tau lebih lanjut baca sendiri…tapi panjang bebenor la artikelnya….oleh sebab tu aku tak kopi n paste la…just aku tepek la linknya….tengok, baca, hayati dan fikir-fikirkanlah sendiri… ni dia linknya: Surah Al-Baqarah (ayat 278-281)= merupakan wahyu terakhir yang diturunkan &Misi Gereja Vatican Menghidupkan Sistem… (more…)