Yang lama atau yang baru….

Nothing to share…cuma nak comparekan antara sesuatu yang baru dengan yang lama…apa yang lama…apa yang baru…? Cuma juadah/lauk lama dengan juadah yang baru dan moden…

Sejenis lauk orang dulu-dulu……kat Terengganu dinamakan dia PELARA..(gambar sebelum & selepas dimasak)..ada dah entri pasal pelara ni….ada kat sini : lauk orang dulu-dulu…

Dan ni pulak sejenis buah yang boleh dijadikan juadah berbuka…ramai orang la ni tak kenal dah buah ni…mahal tu..aku beli kat Chow Kit sekilo RM5 tu…Namanya buah Sentul (kapung aku buoh setul)…Sedap wat masak lemak…(gambar dah siap buat masak lemak tak sempat snap la…sedap sangat sapa lupa nak ambik gambar)..

Dan yang ni pulak juadah moden…western style…LAMB CHOP  + SPAGHETI sendiri bikin…boring makan nasi, berbuka dengan western style …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>