akhirnya……………….Tamar Jalis, hajat tercapai lagi…!!!

Akhirnya……………. Tercapai jua hajat hati…. Sekian lama mencari, menjejaki….. Pernah  hampa di hati….. Untuk mencari………. Dikhabari  tiada lagi di bumi……. Sebenarnya………realitinya…… Masih di sini……….. Enggan  mencari populariti……. Mahupun mencipta kontroversi…… Rupanya hampir disisi……… Kini…………. Setelah sedari kecil lagi…. Mencari….menjejaki…..menyusuri….. Ku temui kini………….. Yang bernama Mohd Radzi…… Di sini……………………di PWTC..!!!!!! Ahmad Mahmud ……. Dia, aku dan anakku …. Tamar Jalis…….

dari 12 ke 13………………..hajat tercapai

Aset terbaru……untuk perancangan masa hadapan dan untuk menambah pendapatan………………. Walaupun sekadar apartmen yang berusia namun tetap berharga………..Hujung tahun 2012, lebih tepat 31 Disember kunci diterima……. “MELOR APARTMENT, BANDAR BARU SELAYANG” Hajatku yang tercapai………………….ALHAMDULILLAH..!!!!! Pandangan Hadapan…. p/s: gambar diambil dari propertyguru.com.my….tak sempat nak snap hari tu…lorat deh.. ruang tamunya… pintu masuknya.. bilik tidur utamanya…  dan……dapur bersama kabinetnya….   nota : ku… (more…)

realiti hari ini…..

Kereta……..bayar dlm tempoh 9 tahun. Dah habis bayar kereta dah macam-macam masalah, kena buat penyenggaran, melibatkan duit lagi. Nak selesa, trade in beli baru….hutang lagi……. Rumah……tempoh bayar 30 tahun , sampai pencen la menanggung bayar kat bank. Tu utk rumah kos rendah baru, kalau nak yg selesa kena beli kos sederhana @ tinggi tapi bayar bulanan lagi tinggi….belum campur duit… (more…)

makan-makan

sesi makan-makan…… 1). Steamboat style…. @Malaya Steamboat @Flamming Steamboat 2). Arabian Style @ Wadi Hadhramawt @ Cafe Olivio 3). Western Style @ Las Vagas

Bonus Hari Raya Haji…………………balik awal

Is it for all DBKL staff or only for our department…….but too late for me, now i’m at office la…. Balik awal etek la gining gak….wat rugi je aku mari takdi.. Ape-ape pun……. SELAMAT HARI RAYA AIDILADHA !!!!!!!!!!!!!!!!!!!

raya bagi aku……

AKTIVITI SEBELUM, SEMASA & SELEPAS RAYA AKU TAHUN NI…… traffic jam to shopping complex…….. long que to make payment……..@sogo lorrr.. isetan voucher for baju raya lorr…boleh save bajet maa….but still not enough la… dapat jemputan berbuka puasa……….@hotel  aaaa…..lupa la pulok anak aku & satenya mase berbuka puasa….w/pun dia tak puasa… I like this mysterious hidden place…but why..? aktiviti wajib semasa… (more…)

Seksyen 114A! ……note for facebookers, twitters, bloggers, forumers etc…

Nothing to say, just think about it………like or dislike, your own decision but beware…!! source : 14 August 2012 internet blackout

PPUO……Ipoh mali talak sombong woooo……

memori semasa menuntut ilmu…….DKA 6B, Politeknik Ungku Omar, Ipoh, Perak ketua kelas………Sarah Ketua kelas & penolongnya….Faiz, jejaka kesukaan ramai. aku & Sarah bebudak kelas jejaka terhangat DKA 6B (baju putih paling hangat)…… bebunga 6B geng penang mai…. faezah & geng… SELAMAT BERPUASA KEPADA SEMUA EX-DKA6B 2010…. p/s: entri penghilang boring di bulan puasa…….maaf jika ada yang terasa…

Menjelang Ramadhan…….sesuatu yang wajar difikir & direnungkan sejenak.

Tertarik dengan satu artikel dari blog KERANA DIA yang menarik untuk dikongsikan bersama. Aku cuma copy & paste pada perenggan cadangan je kerana apa yang diutarakan memang patut difikirkan oleh mereka yang terlibat. Artikel penuh boleh rujuk di Jangan Cemarkan Hati Anak-Anak Yatim & Penuntut Ilmu Agama. Pada aku….apa yang dilakukan selama ini adalah untuk tujuan komersial ataupun promosi oleh syarikat-syarikat… (more…)

Bola…..oh bola, sepak je ler..!!

KELAYAKAN KEJOHANAN PIALA ASIA BAWAH 22 TAHUN Perlawanan tumpuan…….Malaysia VS Myanmar Keputusan………………….1 – 2 Akibatnya………………….Malaysia gagal ke Pusingan Akhir Kejohan Piala Asia Bawah 22 Tahun pada tahun depan..!! sumber : myanmar senyum lebar ISUNYA…….Berdasarkan laporan media, Myanmar menggunakan pemain-pemain (bukan sorang tu….) yang lebih umur. Pengurus Malaysia telah membuat bantahan awal selepas perlawanan tersebut. sumber : FAM tak mahu bantah… (more…)