sanggupkah anda…….makan mee segera?

Sanggupkah anda………………….menjadikan mee segera sebagai hidangan utama anda? Setelah melihat gambar yang dilampirkan di sini… Khas untuk tatapan peminat mee segera………. TETAPI…..sedikit persoalan; -jika benar kandungan ni terdapat dalam mee segera, kenapa Kementerian Pengguna atau Kementerian Kesihatan boleh meluluskan penjualannya…? -jika benar kandungan ni terdapat dalam mee segera, kenapa tidak disekat penjualan dan pengedarannya oleh pihak yang berkenaan.. FIKIR-FIKIRKANLAH……………. LEPAS… (more…)

kuih yang biasa dijumpai di Terengganu tetapi tak mudah di tempat lain….

Gambar kuih ni aku jumpa kat Facebook Teganung, oleh sebab termasuk antara makanan favourite aku ….jadi aku tempekkan la kat sini….catatan lanjut aku tulis kat my one more blog; gonyohje…tapi tak pasti ada yang faham atau tidak…

kl car boot sale…..!!!!!!!!

Tadi masa on the way nak pergi pejabat ternampak la satu signboard yang agak menarik perhatian kat simpang ke Taman Tasik Titiwangsa. Sesuatu aku rasa agak baru kat sini…,,KL CAR BOOT SALE….Selalunya aku dengar car boot sale ni kat luar negara je, tak sangka pulak aku kat sini ada….rasanya ni masih baru lagi… So, sampai kat pejabat aku try la… (more…)

sanggupkah anda….??? namun ada yang sanggup melakukannya..!!

sanggupkah anda..?? memutuskan nyawa seorang insan yang masih bayi…!!! sanggupkah anda..?? membunuh darah daging anda sendiri….!!! sanggupkah anda…??mamembiarkan seorang bayi mati kelaparan, mati kelemasan, mati tenggelam, mati digonggong….!!! sanggupkah anda…??membiarkan darah daging anda mati kelaparan, mati kelemasan, mati tenggelam, mati digonggong….!!! sanggupkah anda….??mencampak bayi darah daging anda di tepi jalan, di dalam longkang, di tepi tong sampah, di tepi tangga,… (more…)

sanggupkah anda..??? masih ada insan yang mampu….

atas nama seorang manusia, sanggupkah anda mendera seorang kanak-kanak semuda 3 tahun sehingga menghembuskan nafasnya? layakkah seorang insan itu digelar manusia, jika sanggup menyiksa sehingga mati seorang kanak-kanak…? apa perasaan anda jika ia berlaku terhadap anak sendiri mahupun saudara sendiri…? NAMUN………di zaman sekarang,  realitinya masih ada yang SANGGUP…….!!!!!!!! perhatikan artikel yang dipetik dari Harian Metro lagi berita yang dipetik dari… (more…)

kejujuran……sanggupkah kita?

Abus Nawi jalan kaki tujuh jam serah dompet GUA MUSANG 6 Jan. – Abus Nawi, 73, seorang Orang Asli berjalan kaki dari tempat tinggalnya di hutan Lojing sejauh 120 kilometer selama tujuh jam semata-mata kerana mahu memulangkan dompet cicir seorang peserta ekspedisi Gunung Camai, di sempadan Kelantan-Perak. Kejujuran Abus mendapat penghargaan Ibu Pejabat Polis Daerah (IPD) Gua Musang di mana… (more…)

Treler rempuh tiga kedai………….

KEADAAN treler yang remuk teruk selepas terbabas dan merempuh tiga kedai di Jalan Kuala Kangsar, Chemor, hari ini. Dalam kejadian itu, pemandu treler, Mat Lazim Osman, 51, yang berasal dari Kampung Tunku Husin, Manjoi mengalami cedera ringan dan kini dirawat di Hospital Raja Permaisuri Bainun, Ipoh. – Foto Ikhwan Munir sumber: Berita Harian Online

hujan…..oh..hujan…………..

kl dilanda hujan sejak dari awal pagi… kl jammed teruk hari… aku pun turut terkena tempiasnya (bukan tempias je..lenjun habih). lambat aku datang opis ari ni…. petang baru hujan reda…kalau hari-hari boleh demam ni….

nothing to do….

in three days…nothing… just punch in…………. leypark all the time……….. feel reallyyyyy boring……………. many things can do, must do……………but can’t do…. because of what..? no money no talk     la……….. what we can do if no money to do it….. just wait and see untill have more money la

kembali bertugassss……..hari pertama.!!!!!!!

kronologi kembali bertugas ………. 3 Januari 2011 8.30 am – Lapor diri di Tingkat 21, HQ Jalan Raja Laut (Unit Kerjaya) 9.30 am – Lapor diri di jabatan lama di Jalan Raja Abdullah di Tingkat 7, jumpa Timbalan Pengarah (Penyenggaraan), terkejut tengok banyak kotak kat luar depan pintu masuk. Ingatkan bahagian penyenggaraan kena pindah atau kena tutup (dengar2 ada ura2nya).… (more…)