untuk renungan sempena tahun baru (khas buat para ibubapa)

Renungan ni bukan karya saya, cuma copy and paste…(sumber dinyatakan). “Para ibu bapa sekalian.. Kepada ibu bapa yang ringan tangan dan mulut….renung-renungkanlah. Anak kita adalah cermin diri kita…….. Kanak-kanak dalam lingkungan umur 2-7 tahun (preschool memang sering dilabelkan lasak kerana ingin mencuba apa sahaja yang dilihat dan mereka juga didapati ‘tidak dengar kata’. Apa yang berlaku ialah ketiadaan komunikasi dua… (more…)

jalan-jalan @ Muzium Negara

Semalam, 30 hb Disember pergi jalan-jalan bawak anak bini ke Muzium Negara. Kenapa muzium bukan tempat lain..? Pasal tiket masuk kat muzium berpatutan berbanding lain tempat. RM2 bagi pameran tetap, RM3 bagi pameran khas. Sekarang ada Pameran Tenun Diraja Pahang dan Pameran Setem. Lagi pun anak-anak aku pun tak pernah sampai lagi kat sini berbanding Zoo Negara dah banyak kali… (more…)

tahniah..tahniah..tahniah….dan Jumaat 31 Disember 2010, cuti umum..!!!

Tahniah..tahniah…tahniah….baru penuh ucapan tahniah boleh dilakarkan berbanding entri sebelum ni…Sungguh mendebarkan melihat permainan antara Malaysia vs Indonesia dalam secod final Piala AFF Suzuki tadi.. Apa pun, tabik spring untuk penjaga gol, Khairul Fahmi a.k.a Apek yang menyelamatkan banyak percubaab oleh pemain Indonesia terutamanya tendangan penalti. Tidak boleh dinafikan beliau adalah penjaga gol terbaik setakat ini dan sepatutnya anugerah pemain terbaik… (more…)

Second Final Piala AFF Suzuki : MALAYSIA vs Indonesia

Tahniah……Tahniah…Tah……!!! Kenapa tahniah ? dan last tah je? Tahniah 2 kali kerana Malaysia telah berjaya mendahului Indonesia 3-0 di Stadium Bukit Jalil 26 Dis itu dan tah… sahaja bermakna hanya sedikit saje lagi untuk menjadi tahniah di atas kemenangan menjuarai Piala AFF Suzuki tu. Sebabnya Malaysia telah membawa bekalan yang dirasakan agak selesa. Kejuaraan hampir pasti di tangan Harimau Malaya.… (more…)

sekapur sirih @ mukadimah

Alhamdulillah, setelah sekian lama sekadar memerhati, menghayati, mempelajari dan merenungi, akhirnya terbuka jugak hatiku untuk merealisasikan impian untuk mempunyai blog dot sendiri. Sebelum ini hanya sekadar membina blog percuma di blogger.com seperti blog stepontechnician.blogspot.com yang berkaitan dengan rutin kerja, cutimalisia.blogspot.com berkisarkan tentang percutianku & keluargaku dan juga di wordpress.com yang merupakan personal blog menggunakan dialek klasik kampungku yang hampir pupus… (more…)

1 2 6 7 8 9 10