Category Archives: blog

Bonus Hari Raya Haji…………………balik awal

Is it for all DBKL staff or only for our department…….but too late for me, now i’m at office la…. Balik awal etek la gining gak….wat rugi je aku mari takdi.. Ape-ape pun……. SELAMAT HARI RAYA AIDILADHA !!!!!!!!!!!!!!!!!!!

raya bagi aku……

AKTIVITI SEBELUM, SEMASA & SELEPAS RAYA AKU TAHUN NI…… traffic jam to shopping complex…….. long que to make payment……..@sogo lorrr.. isetan voucher for baju raya lorr…boleh save bajet maa….but still not enough la… dapat jemputan berbuka puasa……….@hotel  aaaa…..lupa la pulok anak aku & satenya mase berbuka puasa….w/pun dia tak puasa… I like this mysterious hidden place…but why..? aktiviti wajib semasa… (more…)

Seksyen 114A! ……note for facebookers, twitters, bloggers, forumers etc…

Nothing to say, just think about it………like or dislike, your own decision but beware…!! source : 14 August 2012 internet blackout

PPUO……Ipoh mali talak sombong woooo……

memori semasa menuntut ilmu…….DKA 6B, Politeknik Ungku Omar, Ipoh, Perak ketua kelas………Sarah Ketua kelas & penolongnya….Faiz, jejaka kesukaan ramai. aku & Sarah bebudak kelas jejaka terhangat DKA 6B (baju putih paling hangat)…… bebunga 6B geng penang mai…. faezah & geng… SELAMAT BERPUASA KEPADA SEMUA EX-DKA6B 2010…. p/s: entri penghilang boring di bulan puasa…….maaf jika ada yang terasa…

Menjelang Ramadhan…….sesuatu yang wajar difikir & direnungkan sejenak.

Tertarik dengan satu artikel dari blog KERANA DIA yang menarik untuk dikongsikan bersama. Aku cuma copy & paste pada perenggan cadangan je kerana apa yang diutarakan memang patut difikirkan oleh mereka yang terlibat. Artikel penuh boleh rujuk di Jangan Cemarkan Hati Anak-Anak Yatim & Penuntut Ilmu Agama. Pada aku….apa yang dilakukan selama ini adalah untuk tujuan komersial ataupun promosi oleh syarikat-syarikat… (more…)

Bola…..oh bola, sepak je ler..!!

KELAYAKAN KEJOHANAN PIALA ASIA BAWAH 22 TAHUN Perlawanan tumpuan…….Malaysia VS Myanmar Keputusan………………….1 – 2 Akibatnya………………….Malaysia gagal ke Pusingan Akhir Kejohan Piala Asia Bawah 22 Tahun pada tahun depan..!! sumber : myanmar senyum lebar ISUNYA…….Berdasarkan laporan media, Myanmar menggunakan pemain-pemain (bukan sorang tu….) yang lebih umur. Pengurus Malaysia telah membuat bantahan awal selepas perlawanan tersebut. sumber : FAM tak mahu bantah… (more…)

Ustaz Azhar Idrus…….Satu Fenomena Lagi..!!!!!!!!!

Forum yang menggandingkan dua penceramah tersohor. Al-Fadhil Ustaz Ismail Kamus Ustaz Azhar Idrus; Daie Sejuta Ummah.. Jemaah yang hadir; bahagian kanan ruang solat (ruang muslimat) Bahagian kiri ruang solat Bahagian hadapan Bahagian belakang Selesai majlis, para jemaah mengambil kesempatan untuk bersalaman dengan Ustaz Azhar Idrus.. Suasana di perkarangan masjid….gerai-gerai yang menjual makanan & minuman, suasana umpama pesta….

kampung ku………Kampung Pauh

Rakaman kenangan yang diperolehi secara tersembunyi dan hati-hati……kena igap bulih nyor la jawabnye…. Masjid Lama Kampung Pauh…..hanya gambar sebagai kenangan, masjid ini telah runtuh dimamah usia… Kitab Bintang 12……sebuah kitab lama Keterangan mengenai Kitab Bintang 12 p/s : Tak dapat dipastikan sama ada penulisnya Wan Ismail bin Yusof berasal dari Kampung Pauh, Kuala Berang atau Kg Pauh yang lain…

Tok Khatib We’………………

Terpanggil untuk taruk gambar arwah tokki bila terbaca satu posting kat facebook yang memohon untuk melihat gambarnya oleh salah seorang cucu beliau (yg lahir selepas kematiannya). Kebetulan ada tersimpan gambarnya, lalu aku scan dan tempek sekali la kat blog aku ni….pas ni aku upload la kat facebook aku pulak… Allahyarham Khatib Ismail Ismail bin Umar. Bekas imam Masjid Kg Pauh,… (more…)

ikan sungai………..memori suatu ketika dulu.!

Umpama sungai…..tempat permainan suatu ketika dulu. ikan belida ikan lampam ikan toman Iffah & ikan tilan ikan baung……favourite aku ni, kalau balik kampung mesti cari sekor dua…. ikan bujuk, ikan haruan atau ikan ubi ?…..i’m not sure ikan aji-aji….suka nengok ikan ni… ikan tapah…….gerun dengan ikan ni dulu, boleh membesar sebesar tong dram. ikan sepat Masih ada lagi ke ikan-ikan… (more…)