Category Archives: blog

sanggupkah anda..??? masih ada insan yang mampu….

atas nama seorang manusia, sanggupkah anda mendera seorang kanak-kanak semuda 3 tahun sehingga menghembuskan nafasnya? layakkah seorang insan itu digelar manusia, jika sanggup menyiksa sehingga mati seorang kanak-kanak…? apa perasaan anda jika ia berlaku terhadap anak sendiri mahupun saudara sendiri…? NAMUN………di zaman sekarang,  realitinya masih ada yang SANGGUP…….!!!!!!!! perhatikan artikel yang dipetik dari Harian Metro lagi berita yang dipetik dari… (more…)

hujan…..oh..hujan…………..

kl dilanda hujan sejak dari awal pagi… kl jammed teruk hari… aku pun turut terkena tempiasnya (bukan tempias je..lenjun habih). lambat aku datang opis ari ni…. petang baru hujan reda…kalau hari-hari boleh demam ni….

nothing to do….

in three days…nothing… just punch in…………. leypark all the time……….. feel reallyyyyy boring……………. many things can do, must do……………but can’t do…. because of what..? no money no talk     la……….. what we can do if no money to do it….. just wait and see untill have more money la

kembali bertugassss……..hari pertama.!!!!!!!

kronologi kembali bertugas ………. 3 Januari 2011 8.30 am – Lapor diri di Tingkat 21, HQ Jalan Raja Laut (Unit Kerjaya) 9.30 am – Lapor diri di jabatan lama di Jalan Raja Abdullah di Tingkat 7, jumpa Timbalan Pengarah (Penyenggaraan), terkejut tengok banyak kotak kat luar depan pintu masuk. Ingatkan bahagian penyenggaraan kena pindah atau kena tutup (dengar2 ada ura2nya).… (more…)

untuk renungan sempena tahun baru (khas buat para ibubapa)

Renungan ni bukan karya saya, cuma copy and paste…(sumber dinyatakan). “Para ibu bapa sekalian.. Kepada ibu bapa yang ringan tangan dan mulut….renung-renungkanlah. Anak kita adalah cermin diri kita…….. Kanak-kanak dalam lingkungan umur 2-7 tahun (preschool memang sering dilabelkan lasak kerana ingin mencuba apa sahaja yang dilihat dan mereka juga didapati ‘tidak dengar kata’. Apa yang berlaku ialah ketiadaan komunikasi dua… (more…)

jalan-jalan @ Muzium Negara

Semalam, 30 hb Disember pergi jalan-jalan bawak anak bini ke Muzium Negara. Kenapa muzium bukan tempat lain..? Pasal tiket masuk kat muzium berpatutan berbanding lain tempat. RM2 bagi pameran tetap, RM3 bagi pameran khas. Sekarang ada Pameran Tenun Diraja Pahang dan Pameran Setem. Lagi pun anak-anak aku pun tak pernah sampai lagi kat sini berbanding Zoo Negara dah banyak kali… (more…)

Second Final Piala AFF Suzuki : MALAYSIA vs Indonesia

Tahniah……Tahniah…Tah……!!! Kenapa tahniah ? dan last tah je? Tahniah 2 kali kerana Malaysia telah berjaya mendahului Indonesia 3-0 di Stadium Bukit Jalil 26 Dis itu dan tah… sahaja bermakna hanya sedikit saje lagi untuk menjadi tahniah di atas kemenangan menjuarai Piala AFF Suzuki tu. Sebabnya Malaysia telah membawa bekalan yang dirasakan agak selesa. Kejuaraan hampir pasti di tangan Harimau Malaya.… (more…)

sekapur sirih @ mukadimah

Alhamdulillah, setelah sekian lama sekadar memerhati, menghayati, mempelajari dan merenungi, akhirnya terbuka jugak hatiku untuk merealisasikan impian untuk mempunyai blog dot sendiri. Sebelum ini hanya sekadar membina blog percuma di blogger.com seperti blog stepontechnician.blogspot.com yang berkaitan dengan rutin kerja, cutimalisia.blogspot.com berkisarkan tentang percutianku & keluargaku dan juga di wordpress.com yang merupakan personal blog menggunakan dialek klasik kampungku yang hampir pupus… (more…)

1 2 5 6 7 8 9